Četvrtak, 13 Studeni 2014 14:17

 

Dana 14.06.2014. na jezeru Borovik u blizini Đakova, održan je Prvi Amaterski Triatlon - Borovik 2014.

Isprva zamišljeno kao natjecanje članova planinarskog društva Đakovo, natjecanje je privuklo velik broj učesnika iz svih većih slavonskih gradova.

Upravo je to i bio cilj - da potaknemo sve koji žele unaprijediti kvalitet svog života bavljenjem sportom,da se okušaju u nekom amaterskom natjecanju. Slogan je bio pokreni se zabavi se prijavi se !

Četvrtak, 13 Studeni 2014 14:09

Budući da u vrijeme kada je planiran "Dan otvorenih vrata" nije moglo osigurati dovoljno atraktivan prostor,  PD Đakovo se odlučilo tu akciju održati 23. listopada 2014. Vlasnik trenutno praznog poslovnog prostora u samom centru grada ustupio ga je na jedan dan planinarima.

Bila je to prigoda se građanstvo upozna s planinarskim aktivnostima i opremom kroz neposredni razgovor, razgledavanje fotografija i projekciju planinarskih filmova. Dan ranije zidovi su ispunjeni brojnim velikim fotografijama s godišnjih izložbi iz ranijih godina, promotivnim plakatima HPS, instalirana su dva video projektora, postavljen šator, obučena lutka-planinar, izložena oprema i literatura te dovežene stolice za praćenje večernjeg predavanja.